Matematik

Udregne længde og overflade af figur.

11. marts 2013 af napzter (Slettet) - Niveau: A-niveau

Kan nogle hjælpe mig med disse 2 opgaver?

Tak.

Vedhæftet fil: Untitled 2.png

Brugbart svar (2)

Svar #1
11. marts 2013 af PeterValberg

1UdZM.jpg

Spørgsmål a)

|AB| = |AC|

|BD| = |EG| = sqrt(|EF|2 + |FG|2)

hvor |EF| = 12/2 = 6
og |FG| = 3

|AB| = sqrt(|BD|2 + |AD|2)

hvor |AD| = (10/2) = 5 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (2)

Svar #2
11. marts 2013 af PeterValberg

Tilbygningen må være den karnap, der stikker ud på siden af huset :-)

Den samlede tagflade er det dobbelte af firkant ABEG (se skitse i forrige indlæg)

Firkant ABEG består af trekant ABD og rektanglet BDGE.

Samlet areal A = 2·((1/2)·|AD|·|BD| + |BE|·|BD|)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #3
11. marts 2013 af napzter (Slettet)

Mange tak homie! :)


Skriv et svar til: Udregne længde og overflade af figur.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.