Matematik

Funktioner...... Hjælp :-(

11. marts 2013 af cornpop (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej!

Er der nogle der kan hjælpe mig med denne opgave? (vedhæftet)


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

Aflæs hældningskoefficient a og skæringskoordinat y med b-aksen for hver af de viste linier.


Svar #2
11. marts 2013 af cornpop (Slettet)

Altså vil det sige, at jeg "bare" skal aflæse kordinaterne? Vil du give et eksempel på en af linjerne?


Brugbart svar (1)

Svar #3
11. marts 2013 af LeonhardEuler

F. eks.

h(x) = x-1

 

Ud fra den generelle førstegradsligning

f(x) = ax+b

 

a er hældningkofficenten, og b er skæringspunktet med y - aksen.

Ligningen h, har en hældning på 1. For hver gang x vokser med en, vokser y ligeledes med en. Den skærer y - aksen, i -1. Dermed kan vi sige:

h(x) = x - 1


Skriv et svar til: Funktioner...... Hjælp :-(

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.