Matematik

ændring i eksponentiel funktion

11. marts 2013 af oliver470 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Har en opgave der lyder følgene:

y=b*x^a

Hvis x ændre sig med 2% hvad er så ændrigen i y?

Tænker at man bare kan sætte 2 forskellige tal ind ? men er rimelig lost


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. marts 2013 af brainin (Slettet)

Først skal du sætte x til at være 1 og udregne y. 

Dernæst sæt x til at være 1,02 og udregn y. 

Derefter finder du den procentvise afvigelse imellem de to værdier. 

 


Svar #2
11. marts 2013 af oliver470 (Slettet)

Mange tak  - det hjalp :)


Brugbart svar (1)

Svar #3
11. marts 2013 af DelFerro (Slettet)

Eller hvis f(x) = bxa, så kan du finde procentænding i f(x), altså

f(x·(1 + 2%)) = f(x)·(1 + p%)

Du løser ligningen mht. p%, altså

(1 + 2%)a = 1 + p% dermed

p% = (1 + 2%)a - 1


Skriv et svar til: ændring i eksponentiel funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.