Matematik

Areal

12. marts 2013 af mbn89 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej...skulle der evt. være nogen, der ved, hvordan man laver denne opgave forholdsvis simpelt på TI-Nspire?

Vedhæftet fil: blomsterbed(1).pdf

Svar #1
12. marts 2013 af mbn89 (Slettet)

Den originale opgave lyder:

I en have skal anlægges et blomsterbed, der har form som et cirkeludsnit (2/3 af en halvcirkel). Det oplyses at arealet af blomsterbedet som funktion af vinklen v (målt i radianer) er a(v):=((200*v)/((v+2)^(2)))

a) Bestem v så arealet af blomsterbedet bliver størst muligt.


Brugbart svar (3)

Svar #2
12. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

Det drejer sig om at finde maksimum for funktionen

A(v) = 200v / (v+2)2 , v > 0 ,

og det er jo allerede gjort i det vedlagte dokument. Man skal løse ligningen A'(v) = 0, dvs

A'(v) = (200·(v+2)2 - 200v·2(v+2)) / (v+2)4 = (200·(v+2) - 400v) / (v+2)3 = 200·(2-v) / (v+2)3 ,

og man ser, at A'(v) = 0 , netop når tælleren er lig med 0, dvs for v = 2 . For v > 0 , er fortegnet for A'(v) bestemt ved fortegnet for 2-v , hvorfor A(v) har et maksimum for v = 2.


Skriv et svar til: Areal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.