Matematik

en nem spørgsmål

13. marts 2013 af hejmedddi (Slettet)

Hej, jeg har fået en opgave, der lyder sådan: Bestem det areal, der afgrænses af grafen for f(x)=x^3+2x-8 og linjerne x=0 og x=3.

Jeg fået arealet af det område til at være 8,63.

kan nogen tjekke om det er rigtigt.

jeg har tegnet grafen, men det er ikke muligt at oploader den her.


Brugbart svar (1)

Svar #1
13. marts 2013 af SuneChr

Det er uklart, hvad for et område der skal findes arealet af. Grafen skærer x-aksen i intervallet  0 ≤ x ≤ 3  og du nævner

ikke x-aksen som en af afgrænsningerne til punktmængden.


Svar #2
13. marts 2013 af hejmedddi (Slettet)

Jeg kan ikke rigtig formulerer i ord, men jeg tegnet grafen og det eneste område, der var afgrænset af grafen og x-aksen i intervallet som du nævner ovenfor var x= til grafens skæringspunkt med x-aksen. Jeg beregnet grafens skæringspunkt ved at sætte funktionen =0 og beregnet x. Derefter bestemte jeg det bestemte intergral af greafen i intervallet 0 til det x-værdier hvor grafen skærer x-aksen. Da det område ligger under grafen gange min fundne resultat med - .


Brugbart svar (1)

Svar #3
13. marts 2013 af SuneChr

Så hedder det arealet af punktmængden

{ (x ; y) | 0 ≤ x ≤ 1,67024469  ∧  x3 + 2x - 8 ≤ y ≤ 0 }

som rigtig nok er  8,6266

idet man skal tage den numeriske værdi, da værdien er negativ.


Skriv et svar til: en nem spørgsmål

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.