Matematik

FUNKTION

14. marts 2013 af kashnordic (Slettet) - Niveau: C-niveau

På et givet sted på et givet tidspunkt er temperaturen 20o. For hver 200 m man stiger til vejrs, falder temperaturen med 1o. Bestem temperaturen i højder på 100 m, 200 m og 400 m.
Angiv derefter en forskrift for den funktion ”f(x)”, der angiver temperaturen som funktion af højden.

 

Hvordan laver jeg en funktion ud af dette ? :)

 

PÅ forhånd tak.


Brugbart svar (1)

Svar #1
14. marts 2013 af peter lind

Det er en lineær funktion


Brugbart svar (1)

Svar #2
14. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

Der er tale om at bestemme forskriften for en lineær funktion f(x) = ax + b, hvor man får oplysninger til at bestemme a, og b er givet. Kald højden for x, og temperaturen i højden x for f(x) . Benyt, at a = Δy / Δx .


Brugbart svar (1)

Svar #3
14. marts 2013 af mathon

 

                     T = 20 - (h/200)                  højden h målt i meter  og  temperaturen T målt i Celsius


Skriv et svar til: FUNKTION

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.