Matematik

Areal af firkant

17. marts 2013 af mrcool10 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej hordan beregner jeg arealet for firkanten ABCD?

- se vehæftet fil 

Vedhæftet fil: hjælp.docx

Brugbart svar (2)

Svar #1
17. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

Beregn arealerne af de to trekanter BCD og ABD, og læg arealerne sammen til sidst.

Trekant BCD er retvinklet. Man kender alle sider og vinkler i trekant ABD.


Brugbart svar (2)

Svar #2
17. marts 2013 af SuneChr

ΔBCD burde ikke volde problemer.

ΔABD  benyt arealformlen, hvori indgår sinus til en vinkel.


Svar #3
17. marts 2013 af mrcool10 (Slettet)

BCD har jeg fået til 9600 kan det være korrekt?


Svar #4
17. marts 2013 af mrcool10 (Slettet)

#2 hvad er arealformlen for ΔBAD


Brugbart svar (2)

Svar #5
17. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

#3

Ja, det er korrekt.

#4

Benyt, at for en trekant ABC kan dens areal beregnes ved

T = (1/2)·ab·sin(C) = (1/2)·ac·sin(B) = (1/2)·bc·sin(A)

(slå op i bogen). Oversæt det til trekant ABD .


Svar #6
17. marts 2013 af mrcool10 (Slettet)

skal jeg så sige T = (1/2)·ab·sin(C)

= T = (1/2)·148,51·sin(47,9) 

= 55,09 

kan det passe


Brugbart svar (2)

Svar #7
17. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

#6

Man skal vælge de rigtige stykke til indsættelse i formlerne. man benytter to sider og den mellemliggende vinkel.


Svar #8
17. marts 2013 af mrcool10 (Slettet)

kan jeg bruge den her ---> T = (1/2)·ab·sin(C)

 T = (1/2)·200*140,05·sin(47,9) = 10391,37

er det korrekt nu 


Brugbart svar (2)

Svar #9
17. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

#8

Ja, det er korrekt opstillet.


Svar #10
17. marts 2013 af mrcool10 (Slettet)

super tak :)

 


Skriv et svar til: Areal af firkant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.