Matematik

Stamfunktion til funktion med tangentligning HASTER MEGET

18. marts 2013 af johs5 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle. Er der nogen der jan hjælpe mig med denne opgave: Bestem den stamfunktion til funktionen g(x)=2/x, hvis graf har linjen med ligningen y=0,5x+3,5 som tangent


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. marts 2013 af lfdahl (Slettet)

Stamfunktionen til g har formen: G(x) = 2 ln(x) + c.

Der gælder: G'(x0) = 0,5 i tangentens røringspunkt, så 2/x0 = 0.5 ⇒ x0 = 4

Røringspunktets y-koordinat: y0 = y(4) = 0.5*4 + 3.5 = 5.5.

Grafen for G skal altså gå gennem punktet (4, 5.5) heraf bestemmes c.


Brugbart svar (1)

Svar #2
18. marts 2013 af nielsenHTX

kaldes G(x) stamfunktionen til g(x) så gælder der om tangenten til G(x) at G'(x)=g(x)=0,5 (løs den!) er der flere løsninger så brug tangentligningen til at bestemme hvilket x du skal bruge, lad os kalde det for x0, du skal så bruge x0 til at bestemme konstanten i din stamfunktion, da G(x0)=0,5*x0+3,5.


Svar #3
18. marts 2013 af johs5 (Slettet)

dette er en opgave fra vores arbejdsbog, så der er en tilhørende facitliste. Den siger: G(x)=2ln(x)+5,5-4ln(2). Ud fra #1 hvordan kan man komme frem til dette


Brugbart svar (1)

Svar #4
18. marts 2013 af lfdahl (Slettet)

Mon ikke du har byttet  om  på 4 og 2 i dit facit?

G(4) = 5.5 ⇒2 ln(4) + c = 5.5 ⇒c = 5.5 - 2 ln(4)


Svar #5
18. marts 2013 af johs5 (Slettet)

nej, sådan står der. Er det forkert?


Brugbart svar (1)

Svar #6
18. marts 2013 af lfdahl (Slettet)

Nej, det er det samme, idet man kan omskrive  som følger:

2 ln(4) = 2 ln(22) = 2 2 ln(2) = 4 ln(2), så begge svar stemmer 


Skriv et svar til: Stamfunktion til funktion med tangentligning HASTER MEGET

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.