Matematik

Linære funktion

21. marts 2013 af lotteBrita (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hvordan løser jeg denne ligning f(x)= 31


Brugbart svar (1)

Svar #1
21. marts 2013 af ChemistryIsKey

Det kommer an på hvad funktionen f(x) er givet ved :)


Svar #2
21. marts 2013 af lotteBrita (Slettet)

Den er givet ved p(2,3) og Q(5,9)

 


Brugbart svar (2)

Svar #3
21. marts 2013 af ChemistryIsKey

Okay så skal du jo først finde forskriften for funktionen. Den lineære forskrift er

     f(x) = ax + b

Du finder a ved formlen

     a = (y2 - y1) / (x2 - x1) = (9 - 3) / (5 - 2) = 6 / 3 = 2

Og b findes ved formlen

     b = y - ax = 3 - 2 · 2 = 3 - 4 = -1

Således er funktionen

     f(x) = 2x - 1

Nu til den egentlige opgave; at løse f(x) = 31. Dette gør du ved at sætte den forskrift du lige har fundet lig 31 og løse for x

     f(x) = 31

     2x - 1 = 31

     2x = 32

     x = 32 / 2 = 16

:)


Brugbart svar (1)

Svar #4
21. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Der er tilsyneladende tale om en lineær funktion f(x) = ax + b . Bestem a og b ud fra de to givne punkter, og løs så ligningen

f(x) = 31

til sidst.


Svar #5
21. marts 2013 af lotteBrita (Slettet)

Mange tak. Har beregnet forskriften Y= 6,4x + (-9,8)

Brugbart svar (1)

Svar #6
21. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

#5

Nej, den blev jo foræret til dig i #3.


Skriv et svar til: Linære funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.