Kemi

Beregning af pH

23. marts 2013 af Zippeeeet (Slettet) - Niveau: A-niveau

er der nogen der kan hjælpe med at finde pH i 0,15 M NaOH

Tak på forhånd


Brugbart svar (1)

Svar #1
23. marts 2013 af ChemistryIsKey

Da NaOH er en stærk base må det antages at al basen reagerer med vand

     NaOH  +  H2O  -->  Na+  +  OH-  +  H2O

Da reaktionsforholdet mellem NaOH og OH- er 1:1 og al basen regnes med at reagere kan du skrive følgende

     [OH-] = c(NaOH) = 0.15 M

Nu kan du finde pOH med formlen

     pOH = -log([OH-]) = -log(0.15) = 0.8239

Og pH findes herefter ved

     pH = 14 - pOH = 14 - 0.8239 = 13.18

:)


Skriv et svar til: Beregning af pH

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.