Biologi

Translation - De tre faser. (pro)

24. marts 2013 af lamajser (Slettet)

Initiering = Ved TATA boks. Når transkriptionsfaktorer + RNA polymerase sætter sig og gør klar til at transkripere 

elongering = Når RNA-polymerasen udgører sin opgave med at danne en mRNA kæde, dvs. et nukleotid ad gangen bliver sæt på.   

Terminering = ??? Hvad beståer termineringen i. Hvad kaldes stopsekvensen og hvordan foregår det ?  

 

(Overskrift . mener naturligvis eukaryouter) ..


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. marts 2013 af DON CARLOS (Slettet)

Det du tænker på, eller beskriver her, er TRANSSKRIPTIONEN.

Translationen (betyder oversættelse) hvilket er dannelse af et polypeptid ignenem et mRNA.

Kig på denne Wiki-side, den er meget velskrevet og er ret sikker på du finder dit svar heri:

http://da.wikipedia.org/wiki/Transskription_(biologi)


Brugbart svar (1)

Svar #2
24. marts 2013 af exutu (Slettet)

I prokaryoter findes 2 typer af terminatore:
De rho-dependent og de rho-independent.

De rho independent bruger en hairpin struktur til at terminere transkriptionen. Hairpin strukturen stabiliserer den RNA pol fri tilstand, og det yderste basepar (til DNA) er et U-A som er meget ustabilt og derved brydes binding til RNA pol.

Rho dependent fungerer ved hjælp af rho protein som "hiver" i en genkendelsessekvens i RNA'et og får RNA pol til at stalle.

(dette er fra hukommelsen og skrevet meget "u-akademisk" så hvis du skal bruge noget til andet end ren forståelse så slå det op).

I eukaryoter er det transkriptionsfaktorer som genkender en genkendelsessekvens kaldt en terminator. Sekvenserne er dog meget vagere defineret end i prokaryoter. Det er en meget almindelig ting når du sammenligner pro og eukaryoter


Svar #3
24. marts 2013 af lamajser (Slettet)

Tak for beskrivelse.

I min lærebog står der "terminator", men det er ikke tydligt for mig om det kaldes det både for eu/pro? Der står tilgengæld intet om rho-dependent/independent.. Måske de ikke kræver at vi skal kunne der.. 

Men så det vil sige at det for både pro/eu er en bestemt sekvens som stopper transkriptionen ? 


Brugbart svar (1)

Svar #4
25. marts 2013 af exutu (Slettet)

Ja
I eukaryoter er det ved en bestemt sekvens, men sekvensen mellem gener er ikke særlig stærkt bevaret. I prokaryoter er den en forholdvis genkendelig sekvens.


Skriv et svar til: Translation - De tre faser. (pro)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.