Matematik

Tagens, Sinius

24. marts 2013 af TrineHøker (Slettet) - Niveau: 9. klasse

En der kan hjælpe mig med denne opgave? Julie og Simon diskuterer, hvordan de skal beregne vinkel A på skitsen. Julie påstår, at vinkel A er ca 30 grader, fordi sin(30=30/40      simon påstår at vinkel A er ca 27 grader, fordi tan(26,6)=30/60                  Hvordan regner jeg det ud????                                                                                           


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

Hvis du vedlægger skitsen, har vi muligvis en chance for at hjælpe dig.

De to funktioner kaldes tangens og sinus.


Brugbart svar (1)

Svar #2
24. marts 2013 af OnceUponATime (Slettet)

Det hedder tangens og ikke tagens :)

Jeg vil også tage chancen og gætte på, at den opgave du arbejder med, er en tidligere FSA i matematik? :D Kan nemlig huske, at jeg enten havde den, eller en der mindede rigtig godt om! :p


Svar #3
24. marts 2013 af TrineHøker (Slettet)

Ja, det er den fra maj 2012. Og det var en stavefejl, undskyld :-)


Brugbart svar (1)

Svar #4
24. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

Eftersom sin(30º) ikke er lig med 30/40 = 3/4 , og eftersom tan(26,6º) er tæt ved 30/60 = 1/2 , kan man vel benytte udelukkelsesmetoden, selv om tegningen ikke foreligger.


Svar #5
24. marts 2013 af TrineHøker (Slettet)

Okay, mange tak! :-)


Skriv et svar til: Tagens, Sinius

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.