Fysik

Atomkraft - kinetisk energi

26. marts 2013 af zuku (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej studieportalen.

Håber I vil hjælpe mig med denne opgave:.

Jern har et løsrivelsesarbejde på 4,6 eV. Fotoner med bølgelængden 215 nm sendes mod en jernoverflade. Hvor stor bliver den maksimale kinetiske energi af de løsrevne elektroner?

Jeg tror selv, at jeg skal bruge denne formel: Ekin=h*f-AL  , dvs:

Ekin=4,14*10-15eV*s*215nm-4,6eV=-4,6  ??

Mvh. Signe.


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

Du skal indsætte fotonernes frekvens f, ikke deres bølgelængde λ. Frekvensen kan beregnes ud fra bølgelængden.


Svar #2
01. april 2013 af zuku (Slettet)

f=1/T ?

Men jeg kender jo hverken f eller T?


Svar #3
03. april 2013 af zuku (Slettet)

Frekvensen: lyshastigheden/lambda?


Brugbart svar (1)

Svar #4
03. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

#3

For fotoner gælder der  

c = λ·f

 


Brugbart svar (2)

Svar #5
03. april 2013 af mathon

 

                                    Ekin = ((h•c) / λ) - (4,6 eV)

                                    Ekin = (1239,84 eV·nm / (215 nm)) - (4,6 eV) = (5,8 eV) - (4,6 eV) = 1,2 eV


Svar #6
04. april 2013 af zuku (Slettet)

Tak for hjælpen :-)

Skriv et svar til: Atomkraft - kinetisk energi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.