Matematik

Mindste gennemsnitsomkostninger

30. marts 2013 af Jrasbr82 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Ved en produktion af x vareenheder er omkostningerne 0(x) bestemt ved:

O(x)=x^2+40x+1600,   0<x<50

gennemsnitsomkostnigerne g(x) er bestemt ved, at g(x)=O(x)/x

bestem det antal producerede enheder der gør gennemsnitsomkostningerne mindst.

 

Hvordan gør jeg?


Brugbart svar (2)

Svar #1
30. marts 2013 af PeterValberg

Find g'(x) og løs ligningen g'(x) = 0  løs for x

undersøg om dette ekstrema er et minimum (hvilket det er), den fundne x-værdi er svaret på opgaven

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #2
30. marts 2013 af 123434 (Slettet)


Skriv et svar til: Mindste gennemsnitsomkostninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.