Matematik

omkostninger

04. marts 2011 af tomassongirl (Slettet)

 Opgave:
Ved produktion af x vareenheder er omkostningerne O(x) bestemt ved O(x)= x^2+40x+1600
X ligger mellem 0 og 50
Gennemsnitsomkostningerne er givet ved O(x)/x
Bestem det antal producerede enheder, der gør gennemsnitsomkostningerne mindst.
Hvordan gør jeg dette?


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. marts 2011 af peter lind

Sæt f(x) = O(x)/x. Find f'(x) og løs ligningen f'(x) = 0


Brugbart svar (1)

Svar #2
08. september 2011 af STXstudine (Slettet)

Hvordan finder man f'(x)


Brugbart svar (1)

Svar #3
08. september 2011 af Walras

#2 Har du lært at differentiere? 


Brugbart svar (1)

Svar #4
08. september 2011 af STXstudine (Slettet)

kun meget meget lidt..


Brugbart svar (1)

Svar #5
08. september 2011 af Walras

Det er heller ikke svært det her. Du har, at

f(x)=O(x)/x=(x^2+40x+1600)/x=x+40+1600*1/x, x>0,

og du skal da finde f'(x). Det får vi til

f'(x)=1+1600*(-1/x^2)=1-1600/x^2, x>0

og idet du skal beregne

f'(x)=0 <=> 1-1600/x^2=0 <=> 1=1600/x^2 <=> x^2=1600 => x=40, x>0

Du burde naturligvis tjekke, at dette er et minimum, men det er ikke sikkert, at I behøver det, hvis I først lige er startet på differentiation.


Skriv et svar til: omkostninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.