Matematik

Skæringspunkt mellem potens- og lineær-funktion

30. marts 2013 af BiancaBrittNielsen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej !

Jeg har problemer med at isolere x i denne ligning:
 

f(x)=1200+6x & g(x)= 200x0,5

1200+6x = 200x0,5

 

Af geogebra ved jeg de to skæringspunkter er (61,58 : 1569,5) & (649,53 ; 5097,17)

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
30. marts 2013 af peter lind

Kvadrer ligningen. Det giver en andengradsligning, som kan løses på sædvanlig måde


Svar #2
30. marts 2013 af BiancaBrittNielsen (Slettet)

Jeg må indrømme at jeg virkelig ikke kan se mig ud af den lige nu... Ved jeg skal have ændret på potensen så det kan blive en andengradsfunktion, men kan ikke se hvordan.


Brugbart svar (2)

Svar #3
30. marts 2013 af mette48 (Slettet)

z=x0,5 og z2=x

1200+6x = 200x0,5

6x-200x0,5+1200=0

6z2-200z+1200=0

løs andengradsligningen

indsæt løsningen i x=z2


Brugbart svar (1)

Svar #4
30. marts 2013 af peter lind

venstre side (1200+6x)2    brug reglen om kvadratet på en toleddet størrelse

 højre side  (200*x½)2


Svar #5
30. marts 2013 af BiancaBrittNielsen (Slettet)

Mange tak ! :-)


Skriv et svar til: Skæringspunkt mellem potens- og lineær-funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.