Fysik

Afstand til stjernen Vega

02. april 2013 af SaraLin (Slettet) - Niveau: B-niveau

Afstanden til stjernen Vega i Lyren er 26 ly.
Beregn dens afstand i pc og dens parallakse.

 

Jeg er kommet så langt: 

26 ly / 3,26 lysår = 7,22 pc

sin( ) = (1 AE)/d
sin( ) = (149,6 * ?10?^6  km)/(26 ly)
sin( ) = 5750000

 

Kan dog ikke forstå hvorfor mit resultat bliver så stort?


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. april 2013 af peter lind

Det er fordi du roder med enhederne. De 7,22 pc er også forkert udregnet

Der er ingen grund til at bruge sinusfunktioner til det. Brug hellere at 1 parsec svarer til en parallakse på 1 buesekund


Svar #2
02. april 2013 af SaraLin (Slettet)

Hvorfor passer det så ikke med 7,22 pc?

1 parsec ≈ 3.261564 light years --> 26 ly/3,26 = 7,22 pc.

 

Vil du ikke hjælpe mig på vej med at stille det op. Har set mig blind på det efterhånden...

 

Har denne formel: 

Φ = 1" = 1/3600° (Ved godt du siger at ovenstående ikke er korrekt - men jeg ville gøre det således:)

Φ = 7,22" = 7,22/3600°

Φ = 0,00200"

 


Brugbart svar (1)

Svar #3
03. april 2013 af peter lind

Du har tastet forkert 26/3,26 ≠ 7,22

Hvis parallaksen når den parsev væk er 1 buesekund , hvor meget er den så når den er 7,22 pc(tallet bør rettes) væk ?


Svar #4
03. april 2013 af SaraLin (Slettet)

Φ = 1" = 1/3600°

Φ = 7,98" = 7,98"/3600°

Φ = 0,00221" ??


Brugbart svar (1)

Svar #5
03. april 2013 af peter lind

Hvis 1 parsec svarer til en parallakse på 1'' svarer 7,98 parsec til en parallakse på 1'''/7,98


Skriv et svar til: Afstand til stjernen Vega

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.