Matematik

hvorfor er en eksponentiel funktion lineær på enkeltlogaritmisk papir?

03. april 2013 af Thecoolstuff (Slettet)

Jeg ved at det hænger sammen med at y-aksen er logaritmisk, men kan ikke heæt forklare hvorfor den bliver lineær?


Brugbart svar (2)

Svar #1
03. april 2013 af mathon

fordi

                      y = b • ax       logaritmeret
       er

                      log(y) = a•log(x) + log(b)

                      Y = a•X + B           som er et lineært udtryk


Brugbart svar (2)

Svar #2
03. april 2013 af SuneChr

# 1       Skønhedsfejl

log y = (log a)·x + log b


Brugbart svar (2)

Svar #3
03. april 2013 af mathon

#1


fordi

                      y = b • ax       logaritmeret
       er

                      log(y) = log(a)•x + log(b)

                      Y = A•x + B           som er et lineært udtryk


Skriv et svar til: hvorfor er en eksponentiel funktion lineær på enkeltlogaritmisk papir?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.