Fysik

Lydens hastighed..

04. april 2013 af TineS94 (Slettet)

Hej :)

Jeg skal finde lydens hastighed ud fra formlen: n = 2L/v * fn

L=166,8

Jeg ved ikke helt hvordan jeg finder v, og får de rigtige enheder (m/s) på..

Jeg fik at vide at y=a*x : a=2L/v

 

 

Vedhæftet graf (TI-Nspire)

 

(Mit problem er, at jeg bare får v til 2..)

 

Tusind tak på forhånd.


Svar #1
04. april 2013 af TineS94 (Slettet)

Nspire kan åbenbart ikke oploades, så jeg vedhæfter et billede af grafen.. :)


Svar #2
04. april 2013 af TineS94 (Slettet)

Jeg kan ikke få lov til at uploade noget så: http://tinypic.com/r/2zokiz5/6

Vedhæftet fil:Mindre 3.png

Brugbart svar (1)

Svar #3
04. april 2013 af hesch (Slettet)

Hvad er n, fn og L i din formel ?


Svar #4
04. april 2013 af TineS94 (Slettet)

Se link ;)

L er hældningen, n er bare et indextal, og fn er hertz..

n: 1,2,3,4,5,6

fn: 166,8, 333,6, 500,4..


Brugbart svar (2)

Svar #5
04. april 2013 af hesch (Slettet)

Jeg tror, at L er en længde af resonansrør, whatever.

L:  længde  [ m ]

fn:  frekvens  [ s-1 ]

n:  uden enhed

n = 2L/v * fn  ⇒

v = 2L/n * fn   ( enhed:  m * s-1  = m/s )

 


Skriv et svar til: Lydens hastighed..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.