Matematik

areal af en sekskant!

04. april 2013 af sashfraije (Slettet) - Niveau: 8. klasse

hej

jeg har en lidt svær opgave, som jeg gerne vil have hjælp til!

kontantprisen for et køleskab er 7850 kr.
købes det samme køleskab på afbetaling, er udbetalingen 560 kr. og 12 månedlige rater á 825 kr.
hvor mange % er afbetalingsprisen større end kontantprisen? (helt tal)

vil gerne have hjælp! :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. april 2013 af Krabasken (Slettet)

560 + 12*825 - 7850 = ?

(Differensen / 7850  -  1) * 100   =   %


Brugbart svar (2)

Svar #2
04. april 2013 af PeterValberg

Hvad har køleskabet med sekskanter at gøre ??? :-)

kontantpris:  7850 kr

afbetaling: 560 + 12·825 = ?

% større findes som:  (afbetalingsprisen/kontantprisen) - 1

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #3
04. april 2013 af sashfraije (Slettet)

kom til at kigge på den forkerte opgave, havde glemt at redigere?!


Brugbart svar (1)

Svar #4
05. april 2013 af mette48 (Slettet)

kontantpris:  7850 kr

afbetaling: 560 + 12·825 = ?

kontantpris*% / 100 = afbetalingspris - kontantpris     løs ligningen idet % er den ubekendte, som også kan kaldes x

#1 trækker kontantprisen fra afbetalingsprisen 2 gange

#2 mangler at gange med 100 for at det bliver %             ( (afbetalingsprisen/kontantprisen) - 1)*100 %

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #5
05. april 2013 af Krabasken (Slettet)


Brugbart svar (1)

Svar #6
05. april 2013 af Krabasken (Slettet)

Rettelse til # 1:

560 + 12*825 - 7850 = ?


(560 + 12*825) / 7850 - 1) * 100 = %


Er det bedre nu, mette48 ? :-)


Brugbart svar (1)

Svar #7
05. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

#6

Ja, det er bedre, bortset fra, at parenteserne er ude af balance, og %-tegnet burde være på venstre side af lighedstegnet.

((560 + 12*825) / 7850 - 1) * 100% = ...


Brugbart svar (1)

Svar #8
05. april 2013 af Krabasken (Slettet)

# 6

Med

= %

menes

'giver resultatet i procent'

Derfor skrivemåden -

:-)


Skriv et svar til: areal af en sekskant!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.