Kemi

Daltons lov og molarmasse? HJÆLP

05. april 2013 af louisewwl (Slettet) - Niveau: B-niveau

 

Hej derude!

 

Jeg er i fuld gang med at skrive SRO.

 

I denne skal der indgå et eksempel/bevis for, at man kan andvende Daltons lov til at bestemme molmassen på en bestemt gas?

 

Hordan gør jeg dette? 


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. april 2013 af mathon

ifølge Dalton leverer hvert enkelt molekyle et
trykbidrag Δp proportionalt med den absolutte temperatur

 
                                                Δp = k•T
   dvs for N molekyler
                                                p = ∑Δp = N • k • T

                                                p = (N/NA) • (NA • k) • T

                                                p = n • R • T
 

   k = 1,38066·10-23 J/K   Boltzmanns konstant

 


Brugbart svar (1)

Svar #2
06. april 2013 af mathon

korrektion til #1

ifølge Dalton leverer hvert enkelt molekyle et
trykbidrag Δp proportionalt med den absolutte temperatur

 
                                                Δp = k•T/V
   dvs for N molekyler
                                                p = ∑Δp = N • k • T / V

                                                p = (N/NA) • (NA • k) • T / V

                                                p • V = n • R • T

                                                n = (p • V) / (R • T)


 

   k = 1,38066·10-23 J/K   Boltzmanns konstant

 

       

                                               M = m / n


Svar #3
06. april 2013 af louisewwl (Slettet)

Tusind tak for svar!

Der er en ting jeg ikke forstår
 

                                                p = ∑Δp = N • k • T / V

                                                p = (N/NA) • (NA • k) • T / V

                                                p • V = n • R • T
 

Jeg forstår ikke helt denne omskrivning.. 


Skriv et svar til: Daltons lov og molarmasse? HJÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.