Matematik

Vise om determinanten er forskellig fra 0.

06. april 2013 af Raaydk (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Skal afgøre om min matrice A er invertibel, dvs altså sige om determinanten er forskellig fra 0, eller 0.

Hvordan viser man dette helt bestemt?

        -2   23   0

A =   3   18   0

        0     0    -10

 

det(A-λ*E) =        

-2-λ   23   0

3   18-λ   0

0     0    -10-λ

Hva så?


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. april 2013 af peter lind

Det nemmeste er at foretage en rækkeudvikling ud fra 3 række 3 søjle. Det giver a33* determinaten begrænset til de 2 første og sidste rækker og søjler


Brugbart svar (2)

Svar #2
06. april 2013 af hbhans (Slettet)

Da der er så mange  nuller i determinanten synes jeg at det er nemmest at beregne den direkte:

det (A) = -2*18*(-10) + 0 + 0 - 0 - 23*3*(-10) -0 = 360 + 690 ≠ 0


Svar #3
07. april 2013 af Raaydk (Slettet)

Takker, har fundet ud af det!


Skriv et svar til: Vise om determinanten er forskellig fra 0.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.