Fysik

Beregning af kraft?

06. april 2013 af Wihi (Slettet)

Jeg aner ikke hvordan jeg skal løse denne her opgave :// . 


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

Start med at indtegne kraftvektoren F på tegningen.

Det samlede arbejde beregnes som skalarproduktet

A = Fs

hvor både F og s regnes som vektorer. Her er s en vektor der repræsenter den trukne vejlængde i vandret retning. Benyt, at vinklen mellem F og s er 45º , og at man kender længderne |F| og |s| .


Brugbart svar (3)

Svar #2
06. april 2013 af NielsDahl (Slettet)


Brugbart svar (2)

Svar #3
06. april 2013 af NielsDahl (Slettet)


Brugbart svar (1)

Svar #4
06. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Hvordan kommer nanosekunder ind i billedet her?

Det er noget vrøvl, at der skal ganges med 45º . Der skal ganges med cos(45º).


Brugbart svar (1)

Svar #5
06. april 2013 af NielsDahl (Slettet)

#4, hov, det var vist en tastefejl. Det var derfor jeg slettede indlægget. Selvfølgelig er det cos(45º), og ikke blot 45º


Brugbart svar (1)

Svar #6
06. april 2013 af NielsDahl (Slettet)

Nanosekunder? N betegner kraft, og ikke nanosekunder. Læs venligst opgaven inden du svarer. På den måde undgår vi en masse misforståelser 


Brugbart svar (1)

Svar #7
06. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

#6

Lad nu være med at spille dum. Du er vist udmærket klar over, hvad du selv skrev i #2, før du slettede indholdet og i stedet kopierede fra #1.


Brugbart svar (1)

Svar #8
06. april 2013 af NielsDahl (Slettet)

Jeg har i særdeleshed ikke kopieret noget. Jeg sørger blot for, at du ikke vildleder med at skrive nanosekunder


Brugbart svar (1)

Svar #9
06. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

#8

Stop nu det pladder. Min bemærkning gik på det oprindelige indhold i dit indlæg i #2, der var noget totalt vrøvl. Det er jo dig selv, der har startet med at omtale nanosekunder.


Brugbart svar (1)

Svar #10
06. april 2013 af NielsDahl (Slettet)

Hvor har jeg så gjort det, om jeg må spørge?


Svar #11
07. april 2013 af Wihi (Slettet)

A=22 N⋅150 m=3300 J

Hvad skal jeg bruge vinklen til.. ?


Brugbart svar (1)

Svar #12
07. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

#11

Man skal projicere kraften på bevægelsens retning. Det er der, vinklen kommer ind

A = Fs = |F| · |s| · cos(v) = 22N·150m·(√2)/2 = 2333Nm


Svar #13
07. april 2013 af Wihi (Slettet)

Okay.. men jeg forstår ikke hvordan (√2)/2 kommer ind ? 

SKal enheden ikke være Joule, da det er arbejde jeg udregner? 

;) 


Brugbart svar (1)

Svar #14
07. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

#13

cos(45º) = (√2)/2 .

Jo, enheden er J = Nm .


Skriv et svar til: Beregning af kraft?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.