Matematik

Funktioner har forslag.

07. april 2013 af Basseluft (Slettet) - Niveau: B-niveau

f(x) =2x
g(x)=√x


Angiv størst mulig dm for funktionerne 

for f(x)=2x         dm(f) = ]∞,∞[
for g(x)=√x        dm(f) = [0,∞[

Er det rigtigt? 

Beregn skæringspunktet mellem de 2 grafer 


Hvordan er det nu det er? 

bare lige hjælp mig lidt igang


 


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. april 2013 af SuneChr

Definitionsmængderne er korrekte.

Skæringspunkter findes ved at sætte  f(x) = g(x)


Brugbart svar (1)

Svar #2
07. april 2013 af lvr34 (Slettet)

anvend, at et skæringspunktet optræder hvor

    f(x) = g(x)


Brugbart svar (1)

Svar #3
07. april 2013 af PeterValberg

Skæringspunkter mellem de to grafer, finder du ved at sætte dem lig hinanden:

f(x) = g(x)   ⇔   2x = √x

løs ligningen :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #4
07. april 2013 af Basseluft (Slettet)

Jep var os selv igang med

2x = √x

Men hvis jeg gør det hedder den vel bare 2x^2= ? 


Brugbart svar (1)

Svar #5
07. april 2013 af SuneChr

For x ≥ 0 er begge sider af lighedstegnet ikke-negativt, hvorfor vi må kvadrere på begge sider.

Gør det, og sæt x udenfor en parentes og benyt til sidst 0-reglen.


Brugbart svar (1)

Svar #6
07. april 2013 af PeterValberg

nej, det bliver til:  4x2- x = 0       , x≥0

sqg8G.png

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #7
07. april 2013 af Basseluft (Slettet)

x = 1/4 ?


Svar #8
07. april 2013 af Basseluft (Slettet)

og skæring i (1/4 , 1/2 ) ?


Brugbart svar (1)

Svar #9
07. april 2013 af PeterValberg

#8 jeps, - samt i (0,0)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Funktioner har forslag.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.