Matematik

Omregning af rumfang til vægt

07. april 2013 af josephinemarquard (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Jeg skal regne rumfang om til vægt, men har ingen anelse om hvordan jeg skal gøre det.

Rumfang er: 77100 cm^3

Opgaven lyder: Hvor meget vejer bordpladen?

Tak for hjælpen på forhånd :-)


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. april 2013 af NikolajFys2 (Slettet)

Med den oplysning kan man ikke regne vægten ud. :-)

Har du ikke fået mere at vide? For eksempel hvad massefylden er?


Brugbart svar (1)

Svar #2
07. april 2013 af mathon

 

      du skal kende vægtfylden/massefylden af bordmaterialet


                    vægt = rumfang • vægtfylde

                 


Brugbart svar (1)

Svar #3
07. april 2013 af Budsmoke

Er volumen af bordpladen den eneste oplysning du har?


Svar #4
07. april 2013 af josephinemarquard (Slettet)

Mange tak! Massefylden er 0,7 g/cm^3.

 


Brugbart svar (1)

Svar #5
07. april 2013 af mathon

med de korrekte betegnelser

 

                            masse = volumen • massefylde

                            m = V • ρ

                            m = (77,1 dm3) • (0,7 kg/dm3) = 53,97 kg

 


Skriv et svar til: Omregning af rumfang til vægt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.