Matematik

Polær funktion og differentiation.

07. april 2013 af kongersgate (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej kloge mennesker:

 

Jeg har denne  polære funktion:

 

r(θ)=ιθι        altså numerisk theta. 

 

Jeg skal finde tangenten i punktet P (pi/2 , r(pi/2))

 

Jeg ved at x= r(θ)*cos(θ) og y=r(θ)*sin(θ)   

 

Desuden ved jeg, at tangenten må have ligningen

 

y=a(x-x0)+y0

Problemet er nu, at jeg skal finde a.   Men jeg har både variablerne x, y og theta i spil, så  hvordan opstiller jeg udtrykket for a. 

 

 

på forhånd tak. 

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. april 2013 af peter lind

Læg mærke til at du skal finde tangenten for et positivt θ, så du kan slette de numeriske tegn ved beregningen

En tangen vil så have retningsvektoren ( dx/dθ, dy/dθ)


Skriv et svar til: Polær funktion og differentiation.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.