Matematik

Ekspontiel funktion HJÆLP

09. april 2013 af jabby (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg sidder og har problemer med denne opgave:

 

En virksomheds salg af computere voksede fra 5.000 stykker i  1995 til 15.000 stykker i 2000. Hvor mange procent voksede salget i gennemsnit med pr. år?

 

Håber der nogen som kan hjælpe

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. april 2013 af PeterValberg

løs ligningen:

15000 = 5000·(1+r/100)5    med hensyn til r (det bliver i %)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. april 2013 af mathon

man skriver almindeligvis

 

                15000 = 5000·(1+r)5       hvor r er en decimalbrøk, så
                                                                                                                     r = p/100   dvs p er i procent

                3 = (1+r)5

                1 + r = 31/5 = 30,2 = 1,24573

                 r = p/100 =  0,24573

                 p = 24,573%


Skriv et svar til: Ekspontiel funktion HJÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.