Matematik

Regnestykker der skal regnes med nulreglen.

09. april 2013 af Vaksersød (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg har følgende regnestykker:

x(x-2) = 0

 

 

(x-2)(x-6) = 0

 

 

2(x-8)(x-3) = 0

 

Så vidt jeg ved skal de alle sammen regnes med nulreglen.
Problemet er bare at jeg ikke forstår hvordan man bruger den.
Er der nogen der vil prøve at hjælpe?

 

 

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. april 2013 af SuneChr

Alle faktorer, der indeholder x, kan antage 0.


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

#0

Nulreglen siger, at et produkt er lig med 0, hvis og kun hvis en eller flere af produktets faktorer er lig med 0.

Man har derfor

a1 · a2 · ... · an = 0 ⇔

a1 = 0 ∨ a2 = 0 ∨ ... ∨ an = 0 .

Den oprindelige ligning kan derfor spaltes i et antal ligninger, der hver for sig er simplere at løse.


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. april 2013 af 123434 (Slettet)

x^2-2x=x(x-2)=0 ⇔ (x=0 V x-2=0)   x=0 V x=2

 

 


Svar #4
11. april 2013 af Vaksersød (Slettet)

x(x-2) = 0 <=> 
x^2-2x=x(x-2)=0 <=>
(x=0 V x-2=0) <=>
x=0 V x=2

Er det sådan her man regner den første ud?
Jeg er ked af det, men jeg forstår det ikke rigtigt.


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. april 2013 af 123434 (Slettet)

4# Du gør det fint.

 


Svar #6
12. april 2013 af Vaksersød (Slettet)

Tak. :)
Så prøver jeg at regne de andre.
De er bare ikke helt magen til den første.


Svar #7
12. april 2013 af Vaksersød (Slettet)

Er det her rigtigt?

(x-2)(x-6)=0 <=>
x(-2)x(-6) = 0 <=>
x = -2 v  x – 6 <=> x = 2 v x = 6


Svar #8
12. april 2013 af Vaksersød (Slettet)

Og hvad med den her?? Er den regnet rigtigt.
 

2(x-8)(x-3) = 0 <=>
2x^2(-8)x(-3) = 0 <=>
x = -8 v x = -3 <=> x = 8 v x = 3


Skriv et svar til: Regnestykker der skal regnes med nulreglen.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.