Fysik

mekanisk energi

09. april 2013 af Missperfec (Slettet)

Hej SP

Har brug for hjælp til denne opgave:

 

1 Beregn urtepottens mekaniske energi i starttilstaden?

 

Urtepotten vejer 450 g, og falder ud af et vindue med hastigheden 7,0m 

 

Hvordan beregner man den mekaniske energi


Svar #1
09. april 2013 af Missperfec (Slettet)

Og hvilken enhed har mekanisk energi?


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. april 2013 af hesch (Slettet)

Mekanisk/potentiel energi måles normalt i Joule = kgm2 / s2.

Den potentielle energi i urtepotten,

E = m * g * h             (  m= masse, g = tyngdeacceleration, h = højde )


Svar #3
09. april 2013 af Missperfec (Slettet)

Tak skal du have, men kan du hjælpe med 2 spørgsmål mere*? 

Lyder såledeS:

c) Beregn urtepottens hastighed lige før den rammer fortovet?

d) Beregn urtepottens kinetiske energi lige før den rammer fortovet?
 


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. april 2013 af hesch (Slettet)

d)  Lige før den rammer er al den potentielle energi omdannet til kinetisk energi. Derfor er den kinetiske energi = den oprindelige potentielle energi.

c)  Som følge af d) kan man skrive:   ( kinetisk energi = ½ * m * v2 )

m * g * h = ½ * m * v2     ⇒

g * h = ½ * v2      ⇒

v = √( 2 * g * h )


Svar #5
09. april 2013 af Missperfec (Slettet)

tak for hjælpen vil høre om dette er rigtigt sat ind, og hvilken enhed skal der være?

 

v=Kvardratrod af (2*9,82 m/s*7)= 11,7

Men hvordan kommer du frem til formlen?Altså hvor kommer 2 fra i formlen? kan du givemig mellemregningen?

 

d) 1/2* 450g*0^2=0

Eller 1/2*450*11,7=2632,5

Hvilken er den rigtige, og hvad er grunden til det?


Brugbart svar (0)

Svar #6
09. april 2013 af hesch (Slettet)

g * h = ½ * v2      ⇒         ( gang med 2 på begge sider )

2 * g * h = v2

v = √( 2 * g * h )

Enheden kommer ud som √( m/s2 * m ) = √( m2 / s2 ) = m / s

 

Ekin = 1/2*0,450kg*11,72m2/s2= 30,8 J    er den rigtige, lige før potten lander. Her er hastigheden jo ikke lig med 0. Husk, at J = kg*m2/ s2.  Du skal få enheden til at passe, og massen skal derfor have enheden kg.

Før den falder er  Ekin = ½ * m * v2 = 0  den rigtige, da v = 0 her.


Svar #7
09. april 2013 af Missperfec (Slettet)

Hvor bliver 1/2 af? Hvordan bliver det lige pludselig 2

 


Svar #8
09. april 2013 af Missperfec (Slettet)

- og hvordan får du 11,7 ^2 når du skal regne E kin ud?


Svar #9
09. april 2013 af Missperfec (Slettet)

Ups. se bort fra #8 har lige set formlen..


Svar #10
09. april 2013 af Missperfec (Slettet)

Vil lige høre om det er lige gyldigt om massen er i g eller kg


Brugbart svar (0)

Svar #11
09. april 2013 af hesch (Slettet)

#10:  Ja, ligegyldigt vægtmæssigt set, men ikke når du skal indsætte værdien ( g / kg ) i formlen. Der er jo en faktor 1000 til forskel.


Skriv et svar til: mekanisk energi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.