Kemi

kemi syre og baser 3

09. april 2013 af moha1391 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Opgave 7.

Saltsyrekoncentrationen i en opløsning bestemmes ved titrering med en 0,105 M natriumhydroxidopløsning. Ved ækvivalenspunktet er der brugt 24,7 mL natriumhydroxidopløsning til 50 mL saltsyreopløsning.

Beregn koncentrationen af saltsyre i den oprindelige opløsning.

Hvad var pH i saltsyreopløsningen ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. april 2013 af joak0575 (Slettet)

Du skal starte med at opskrive reaktionsskemaet. 

Derefter, skal du beregne hvilken stofmængde der er brugt af NaOH i ækvivalenspunktet. Dette skal du fordi i ækvivalænspunktet gælder det at:

n(NaOH)=n(HCl)

Når du har beregnet dette, kan du også beregne koncentrationen af den oprindelige saltsyreopløsning. 

 

Til at beregne pH, skal du bruge formlen for en stærk syre:

pH=-log(Cs)

Cs = koncentrationen af syren


Svar #2
10. april 2013 af moha1391 (Slettet)

tak


Skriv et svar til: kemi syre og baser 3

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.