Matematik

Areal

10. april 2013 af ValkyrieMPIG (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, jeg har nogle problermer med en opgave som involverer arealet af en hønsegård. Jeg skal på en eller anden måde, sørge for at hønsegården får et større areal end den tidligere havde, ved at skifte dens geometriske form. Jeg er bare gået  stå ved hvad jeg skal gøre.

Her er opgaven:

 

Jakob bygger hønsegård igen! Han har stadig 43 m hønsenet, som han vil bruge til at indhegne en hønsegård. Sidst han prøvede, endte han med at lave en kvadratisk hønsegård.

a) Hvad blev arealet af den kvadratiske hønsegård?

115.56 m(vores eget resultat fra sidste opgave)

Jakobs kone finder nu på, at de måske kan få en hønsegård med større areal, hvis de vælger en anden geometrisk figur end et kvadrat.

b) Kan du finde på en hønsegård med større areal end den kvadratiske? Husk: Omkredsen skal være 43 m!

 

Jeg håber at der er nogle der kan hjælpe mig :) Tak på forhånd.


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. april 2013 af Sapfort (Slettet)

Prøv med en cirkel.


Brugbart svar (1)

Svar #2
10. april 2013 af Krabasken (Slettet)

Prøv en cirkel

43 = 2 * π * r

A = π * r2

;-)


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. april 2013 af 123434 (Slettet)

Jo, med en cirkel får du et større areal.

 


Svar #4
10. april 2013 af ValkyrieMPIG (Slettet)

#2

Ok det her har jeg gjort indtil videre:

43/2=21,5 (for at finde radius)

π·21,51451.4650

Men det resultat kan da ikke være rigtigt kan det? Eller er det bare mig der er vildt dårlig til matematik i dag :)


Brugbart svar (1)

Svar #5
10. april 2013 af Sapfort (Slettet)

O = d * π

d = 2 * r

43 = 2 * r * π

43/2 er halvdelen af omkredsen, ikke radius.
 

Prøv at isolerer radiusen igen.


Brugbart svar (1)

Svar #6
10. april 2013 af Krabasken (Slettet)

Genlæs # 2 - og husk at ddividere med π

;-)

 


Svar #7
10. april 2013 af ValkyrieMPIG (Slettet)

Vil det så sige at det skal gøres sådan her?

 

43/π=13.687 (diameter)

13.687/2=6.84... (radius)

π·6.84...2=147.13 m2

 


Brugbart svar (1)

Svar #8
10. april 2013 af Krabasken (Slettet)

Nemly!

 


Svar #9
10. april 2013 af ValkyrieMPIG (Slettet)

#8


Fedt! Tusind tak for hjælpen. Så har jeg styr på det til en anden gang :D


Brugbart svar (0)

Svar #10
10. april 2013 af Sapfort (Slettet)

#7 Ganske godt.


Skriv et svar til: Areal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.