Kemi

opgave med ligevægt

14. april 2013 af Tellesen (Slettet) - Niveau: A-niveau

lysozym(aq) + eosinY(aq) ⇔ lysozym-eosinY(aq)

Tilvæksten i entalpi og i entropi for reaktionen mellem lysozym og eosinY er
vist herunder.
ΔH = 4,07 kJ/mol Δ S  = 73,94 J/(mol·K)
I et af studenternes eksperimenter følges reaktionen ved 20 °C. På et tidspunkt
i forløbet bestemmes de aktuelle koncentrationer af de tre forbindelser
i reaktionen til


[lysozym]          [eosinY]            [lysozym-eosinY]
1,67·10-6 M  1,917·10-5 M      8,3·10-7 M


d) Afgør, om ligevægten har indstillet sig til dette tidspunkt.

Jeg har beregnet ligevægtskonstanten: 

?Gm^θ=?Hm^θ-T·?Sm^θ

?Gm^θ=-4,07 kJ/mol-293·0,07394 kJ/((mol*K) )=-25,73 kJ/mol

herefter også ligevægst konstanten på baggrund af de givne koncentrationer 

Jeg er dog ikke sikkert på om jeg gør det rigtigt.. Håber der er nogen der kan hjælpe :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. april 2013 af KimT.T. (Slettet)

Du har jo kun beregnet tilvæksten i Gibbs energi; du mangler herudfra at beregne ligevægtskonstanten K vha.

ΔG = - R · T · lnK 

 


Skriv et svar til: opgave med ligevægt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.