Matematik

Log funktion

14. april 2013 af Ø,P (Slettet) - Niveau: B-niveau

´hvordan løser man denne funktion når det er en potens

log2(x)+3·log(x)=4

på forhånd tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
14. april 2013 af peter lind

Indfør variablen y = log(x). Det bliver så en almindelig andengradsligning i y, som du kan løse på sædvanlig måde


Brugbart svar (1)

Svar #2
14. april 2013 af mathon

 

                                        log2(x) + 3·log(x) = 4

sæt y = log(x)   x>0

                                       y2 + 3·y - 4 = 0

                                                                      1)     løs mht y

                                                                      2)     løs mht  x = 10y
                                     


Skriv et svar til: Log funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.