Matematik

Beregning af mængden af alkohol.

14. april 2013 af raaambo (Slettet)

Hejsa, jeg har virkelig haft svært ved at lave denne opgave, og kan ikke finde ud af det, så jeg håber på at der sidder nogen som kan finde ud af den ;)

 En almindelig øl indeholder 33 cl og har en alkoholprocent på 4,6 %.
En almindelig flaske rødvin indeholder 75 cl og har en alkoholprocent på 13 %.
En flaske whisky indeholder 75 cl og har en alkoholprocent på 42 %.
1 l (liter) svarer til 100 cl (centiliter) og i rumfang til 1000 cm3.
1 cl (centiliter) er i rumfang lig med 10 cm3 (kubikcentimeter).
Ved 20ºC er vægtfylden af alkohol er 0,7873 g/cm3.
1. Hvor mange cm3 rent alkohol er der i en øl?

2. Hvor mange gram ren alkohol er der i en øl?

3. Hvor mange gram ren alkohol er der i en almindelig flaske rødvin?

4. Hvor mange gram ren alkohol er der i en flaske whisky?


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. april 2013 af Mitikas2916 (Slettet)

Cm3 ren alkohol i 33 cl øl = (330*4,6) /100 = 15,18 cm3

Gram ren alkohol i 33 cl øl =15,18 *.7873 = 11.95 gram

Gram ren alkohol i 75 cl rødvin = (750*13*.7873) /100 = 76.76 gram

Gram ren alkohol i 75 cl Whisky =(750*42*.7873) /100 = 248.0 gram


Skriv et svar til: Beregning af mængden af alkohol.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.