Kemi

hej. Er der nogen der kan hjælpe mig med løse disse opgaver?

14. april 2013 af nassie (Slettet)



I en opløsning på 37 °C måles pCO2 = 400 kPa og pH = 6,00.

a. Beregn [CO2(aq) + H2CO3(aq)]  i opløsningen.

 

b. Beregn [HCO3-] i opløsningen.

 

 


Til 100 mL af en tilsvarende opløsning og tilsvarende temperatur, hvor
[CO2(aq) + H2CO3(aq)]= 95 mM og [HCO3-] =70 mM, tilsættes 10 mL 0,100 M NaOH opløsning.

c. Beregn [HCO3-] i opløsningen efter tilsætningen.


Skriv et svar til: hej. Er der nogen der kan hjælpe mig med løse disse opgaver?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.