Matematik

Ligning med keglens rumfang

14. april 2013 af nelarsen (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Hej alle! Jeg er imidlertidig stødt på en opgave, som jeg ikke har fiflet med før. Jeg er ikke sikker på, hvordan min tilgang bør være.

 

V = (1 : 3) * pi * r^2 * h

hvor V er keglens rumfang, r er radius i grundfladen, og h er højden.

Hvor høj er en kegle med radius 4 cm og rumfanget 150 cm^3?

 

Herefter handler det jo bare om at isolere h, men det virker kompliceret. Jeg kan vel ikke bare dividere med alle leddene på højre side?


Brugbart svar (1)

Svar #1
14. april 2013 af nevermind1234 (Slettet)

Så kompliceret er det heller ikke og jo, hvorfor kan du ikke dividere med alle leddene på højre side?

Når du isolerer h, kommer der til at stå følgende:

h = V/(1/3*pi*r^2)

Herefter indsætter du selvfølgelig de kendte værdier og finder h


Svar #2
14. april 2013 af nelarsen (Slettet)

Det var kompliceret for mig, men er glad for at du kunne sætte  det i perspektiv. Tak.


Svar #3
14. april 2013 af nelarsen (Slettet)

Er 150,72 korrekt?


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. april 2013 af nevermind1234 (Slettet)

Hvis det er facit for opgaven du har bestemt, så får jeg ikke det samme.

Jeg får højden h af keglen til 8,95 cm.


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. april 2013 af Sapfort (Slettet)

#3 Nej, Det er alt for meget. Tænk på at alt under brøken skal regnes sammen først - inden du dividerer.


Brugbart svar (0)

Svar #6
14. april 2013 af nevermind1234 (Slettet)

Efter du har bestemt højden h af keglen kan du udføre en lille kontrol ved at indsætte de kendte værdier i den oprindelige ligning, og herved skal resultatet så give et rumfang på V = 150 cm^3. Hvis det ikke gør det, så er h beregnet forkert.


Brugbart svar (0)

Svar #7
14. april 2013 af lvr34 (Slettet)

 

    V = (1 / 3) · π · r2 · h, hvori r = 4, samt V = 150 cm3

 

    150 cm3 = (1 / 3) · π · 42 · h

    150 cm3 / ((1 / 3) · π · 42) = h


Skriv et svar til: Ligning med keglens rumfang

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.