Matematik

areal af sekskant?? rigtigt?

14. april 2013 af sashfraije (Slettet) - Niveau: 8. klasse

hej jeg har løst en opgave men ved ik om den er løstt rigtgt!

 

sekskant har en sidelængde på 418 m.
en side har sidelængden:    
418/6      =69,6 cm
(H*G*½)
arealet af én trekant er:                   69,6 cm * højden * ½   =??
sin(60o) *S(siden)
finder højden:
sin(60o) * 69,6 cm      = 60,2 cm2
69,6 cm * 60,2 cm * ½      =2094,96 cm2

er det rigtgt, eller giver det mening?

tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. april 2013 af Stats

Side længden... Er du sikker på den skal deles med 6? Jeg ville mene, at hvis der var tale om en omkreds, så skulle vi dele med 6 for at få alle 6 sidelængder...

Benyt at 3600/6=600

Og der kan vi se at alle sidelængderne af trekanten er den samme...

Benyt da Herons formel

....

Din formodning om at man skal dele de 418m i 6, kan vi godt holde fast i...

Gang arealet for trekanten med 6 og du har sekskanten

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. april 2013 af SuneChr

En regulær sekskant består af seks ligesidede trekanter, hver med sidelængden r. Højden i en trekant findes

v.h.a. Pythagoras  til   (r·√3)/2

Udregn derfor arealet af tolv ens retvinklede trekanter.

Det samlede areal af sekskanten er derfor    r2·(3·√3)/2


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. april 2013 af mette48 (Slettet)

kontroler i opgaveteksten om det er omkredsen eller siden i sekskanten der er 418 m.

 


Skriv et svar til: areal af sekskant?? rigtigt?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.