Matematik

Beregning af linjestykke

16. april 2013 af hyzontoxo (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej Studieportalen.

Jeg kan ikke finde ud af denne simple opgave, som egentlig virker ret let, men jeg har ikke særlig godt styr på trigonometri.

Det drejer sig både om a. og b.
Opgaverne er vedhæftet denne besked. 

 

 

På forhånd tak :)

Vedhæftet fil: IMAG0185.jpg

Brugbart svar (1)

Svar #1
16. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

I trekant ABC kender man siden |AB| og to af vinklerne, og derfor også den tredje vinkel. Benyt sinusrelationerne til at finde |CB|.

Dernæst findes højden hc fra C på AB. 

hc = |BC| · sin(u)


Svar #2
16. april 2013 af hyzontoxo (Slettet)

Tusind tak for hjælpen!

Jeg har gjort følgende i opgave a:

Ber a C: 35,2+31,7 = 66,9 <=> 180-66,9 = 113,1.


c/Sin C = a/ Sin A

1,25/Sin(113,1) = a/Sin(35,2)

a = 1,25*Sin(35,2)/Sin(113,1)

a = 0,78.

 

Kan du umiddelbart se, hvad der er gået galt?


Svar #3
16. april 2013 af hyzontoxo (Slettet)

Ups. Der er vidst ikke noget, der er gået galt i opgaven.

Mange tak for hjælpen! 


Skriv et svar til: Beregning af linjestykke

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.