Matematik

funktion med ln(x)

16. april 2013 af Ballex214 (Slettet) - Niveau: B-niveau

 

En funktion er givet ved f(x)=3*ln(x)+2

A. bestem definitionsmængden, nulpunkter og fortegnsvariation for f(x)

 

Har fået denne opgave og fordi der står ln(x) forvirre det mig, hvad skal jeg gøre

på forhånd tak :)

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. april 2013 af mathon

 

                      f(x) = y =  3 ln(x) + 2       Dm(f) = R+

                               0 =  3 ln(xo) + 2

                               ln(xo) = -(2/3)

                               xo = e-(2/3) ≈ 0,5134

funktionsfortegn
                                  for 0<x<e-(2/3) er funktionsfortegnet ???

                                  for x>e-(2/3) er funktionsfortegnet ???

                            


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

Definitionsmængden for f(x) er bestemt af funktionen ln(x) . Husk, at man kun kan tage logaritmer af positive tal.

Nulpunkter: løs ligningen f(x) = 0 .

Fortegnsvariation for f(x): funktionen f(x) er kontinuert. Bestem fortegnet for f(x) i intervallerne mellem funktionens nulpunkter.


Svar #3
16. april 2013 af Ballex214 (Slettet)

Tak for hjælpen! lækkert!


Skriv et svar til: funktion med ln(x)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.