Matematik

Hjælp mig at løse denne

18. april 2013 af AnnaSaurus (Slettet) - Niveau: C-niveau

12x4(skal være over x) = 5   da x >_ 0


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

Mener du

12·x4 = 5  ?

Hvad mener du med "skal være over x" ?


Svar #2
18. april 2013 af AnnaSaurus (Slettet)

Ja præcis !


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Divider med 12 på hver side og tag så den 4. rod på hver side, idet det er givet, at x ≥ 0.


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. april 2013 af Sapfort (Slettet)

Sådan her.


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. april 2013 af hbhans (Slettet)

Hvis du ikke kan li' at regne med rødder kan du også bruge logaritmer:

log(12x4) = log(5)

log(12) + 4log(x) = log(5)

4log(x) = log(5) - log(12) = log(5/12)

log(x) =1/4*log(5/12)

så skal du bare finde højresiden og tage antilogaritmen.

(det var egentlig derfor logaritmerne i sin tid blev opfundet)


Brugbart svar (0)

Svar #6
18. april 2013 af Krabasken (Slettet)

- og at tage 'antilogaritmen' til et tal vil idag - hvor man næsten ikke mere bruger logaritmetabeller - sige at opløfte 10 i den pågældende potens - altså:

antilog (p) = 10p

:-)


Skriv et svar til: Hjælp mig at løse denne

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.