Kemi

CaO i vand.

19. april 2013 af fiskur (Slettet) - Niveau: B-niveau

Er der nogen der kan hjælpe mig med den oppgave?

Hvis man opløser 10 mg CaO i vand og fylder op til 1 liter, får man som nævnt en opløsning, der definitionsmæssigt har hårheden 1o dH. Vis, at [Ca2+] i opløsningen er 1,78 * 10-4 M.


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. april 2013 af mathon

 

                           M(CaO) = 56,077 g/mol

                          (nCa2+) = n(CaO) = m/M = (0,01 g) / (56,077 g/mol) = 1,78·10-4 mol

                [Ca2+] = n/V = (1,78·10-4 mol) / (1 L) = 1,78·10-4M


Svar #2
20. april 2013 af fiskur (Slettet)

Tak skal du ha.:D


Skriv et svar til: CaO i vand.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.