Matematik

kan nogen hjælpe med det her

20. april 2013 af thoma1000 (Slettet)

40+(65x--55)=30-(45x-20)+10


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. april 2013 af 123434 (Slettet)

Hvorfor to minusser efter hinanden?

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. april 2013 af Lone110 (Slettet)

40+(65x-(-55))=30-(45x-20)+10


Brugbart svar (1)

Svar #3
20. april 2013 af LLLLLLLLLLLLLLLL

               40 + (65x - 55) = 30 - (45x -20) + 10

               40 + 65x - 55 = 30 - 45x -(-20) + 10

               -15 + 65x  = 30 - 45x + 20 + 10

               -15 + 65x = 75 - 45x

                65x = 75 - 45x
            

løs nu denne førstegradsligning


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. april 2013 af 123434 (Slettet)

40+65+55=30-45x+20+10

(-)(-)=+

0# Så skal du løse ligningen? Har du lært om ligninger?


Svar #5
20. april 2013 af thoma1000 (Slettet)

jeg skriv forkert kun et minus.

40+(65x-55)=30-(45x-20)+10


Brugbart svar (0)

Svar #6
20. april 2013 af 123434 (Slettet)

40+65-55=30-45x+20+10

Så kan du løse ligningen


Brugbart svar (2)

Svar #7
20. april 2013 af Lone110 (Slettet)

50=30+(-45)x+20+10

50=50+(-45)x+10

50=60+(-45)x

60+(-45)x=50

0+(-45)x=50-60

(-45)x=50-60

(-45)x=-10

x)=-10/-45

x=2/9

x=0.2222

 


Svar #8
20. april 2013 af thoma1000 (Slettet)

tak for svaret lone.

jeg troede der var 110x = 75

så x det var 1.466666666

.det er mange år siden jeg har gået i skole he he

 


Brugbart svar (0)

Svar #9
20. april 2013 af Lone110 (Slettet)

så lidt :)


Brugbart svar (0)

Svar #10
20. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

#6, #7, #9

Din løsning i #7 er forkert, da du laver 65x om til 65. Fremgangsmåden i #3 og trådstarters egen ligning i #8 er korrekt. Dog er trådstarters værdi for x i #8 ikke korrekt.

110x = 75 

Man dividerer med 110 på hver side

x = 75 / 110 = 15 / 22


Brugbart svar (0)

Svar #11
20. april 2013 af mette48 (Slettet)

x-et forsvinder allerede i #4

 


Skriv et svar til: kan nogen hjælpe med det her

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.