Matematik

Hjælp til at differentiere

20. april 2013 af Sarah3456 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej derude :) 

Er der nogen der lige hurtigt kan hjælpe mig med at differentiere funktionen f(x)=5*2^x-x

 

På min lommeregner får jeg følgende resultat, men synes det ser forkert ud: f`(x)=5*ln(2)*2^x-1


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

Du har lige fået svar i den anden tråd https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1307079#1332946

Din lommeregner er korrekt. Benyt, at 2x = eln(2)·x , og at (ekx)' = k·ekx .


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. april 2013 af halilkøse (Slettet)

Resultatet er god nok, jeg får også det samme når jeg diffenrentierer f(x)


Skriv et svar til: Hjælp til at differentiere

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.