Matematik

Logaritme funktion?

21. april 2013 af Basseluft (Slettet) - Niveau: B-niveau

Skal finde regneforskriften for f?

 

f(3)=9
f(6)=72


Mere ved jeg ikke..

Ville gøre sådan her :

f(3)=a3*b=9             a3*b=9

f(6)=a6*b=72           a6*b=72


kan jeg gøre sådan her så?

(a3*b) / (a6*b) = 9 / 72

a2= 8

a = 2.83?

Hvad så herfter? 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

Overskriften siger "logaritme funktion", men der er vel tale om en eksponentialfunktion

f(x) = b · ax

som det også fremgår af de ligniger, du selv opstiller.

Det er korrekt, at man skal dividere den ene ligning med den anden. Det skal så gøres korrekt

(b · a3) / (b · a6) = 9/72 , giver

a3 = 8 = 23 ,

hvoraf man let aflæser den korrekte værdi for a. Benyt derefter det ene datapunkt til at bestemme b.


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. april 2013 af Krabasken (Slettet)

Skitse vedhæftet

;-)

Vedhæftet fil:002.PNG

Skriv et svar til: Logaritme funktion?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.