Matematik

Eksponentielle funktioner

21. april 2013 af Damgaard1975 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Er der en der kan hjælpe mig med et bevis for halveringskonstanten?

 

T½ = log (½)/log(a)


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

Betragt en eksponentialfunktion

f(t) = b · at

Halveringskonstanten T½ opfylder

f(t + T½) = (1/2) · f(t)     for alle t .

Indsæt det i forskriften for f(t) og løs for T½ .


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. april 2013 af mathon

 

                         f(x) = b • ax

                                  f(x + X½) = (1/2) • f(x)

                                  b • ax+X½ = (1/2) • b • ax

                                  b • ax • a = (1/2) • b • ax

                                  a = (1/2)

                                  log(a) = log(1/2)

                                  log(a) • X½ = log(1/2)

                         X½ = log(1/2) / log(a)

                                 


Skriv et svar til: Eksponentielle funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.