Fysik

Newtons 2. lov opg.

21. april 2013 af hansi64 (Slettet) - Niveau: B-niveau

En bil med massen 1200 kg accelererer, idet hastigheden i løbet af 6,0 s ændres fra 40 km/h til 50 km/h

Hvor stor er den resulterende kraft på bilen under accelerationen?

Er lidt usikker ved denne her, altså hvordan accelerationen findes. Er det rigtigt at det er 10/6 = 1,66

1,66/6 = 0,276 m/s^2 

dvs. 1200 kg * 0,276 m/s^2 = 332 N ?? eller hvad?


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. april 2013 af peter lind

ja


Brugbart svar (1)

Svar #2
21. april 2013 af Jerslev (Slettet)

#0: Du skal passe på enhederne.

Du får din acceleration ud i km/h/s.

Du bør starte med at omregne hastighedsforskellen på 10km/h til m/s og så tage den derfra.


Brugbart svar (1)

Svar #3
21. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

Accelerationen er

a = Δv / Δt = 10km/h / (6s) = (10/3,6)m/s / (6s) = 10/(3,6·6) m/s2 = 0,463 m/s2


Skriv et svar til: Newtons 2. lov opg.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.