Matematik

Reducering af formel!? HJÆLP!

22. april 2013 af jayce (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej. 

 

Jeg har et problem med hensyn til hvordan jeg får reduceret et matematisk udtryk. 

y1=Acos(k1x-ωt)                       y2=Acos(k2x-ω2t)

antag, at ω21+2Δω oog k2=k1+2Δk

Vis at, y1 + y2 = 2Acos(Δkx-Δωt)cos[(k1+Δk)x-(ω1+Δω)t]. 

Jeg har fået at vide at det vil være smart at bruge cosinusreglen; cosα+cosβ=2cos1/2(α+β)cos1/2(α-β). 

 

Men jeg kan simpelthen ikke få det til at passe! Håber virkelig at i kan hjælpe mig, for jeg skal bruge det til en aflevering i morgen......


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. april 2013 af peter lind

Hvad går der galt ?


Svar #2
22. april 2013 af jayce (Slettet)

Jeg kan ikke få det til at passe med at der kun skal stå 2A. Jeg kan godt få udtrykkene i cos til at passe, men så står jeg stadig tilbage med 2A+A?
Jeg ganger den halve ind i parenteserne så det kommer til at passe, men jeg skal jo stadig have A+A og så også det 2 tal fra cosinus relationen... ?

Brugbart svar (0)

Svar #3
22. april 2013 af peter lind

I y1+y2 kan du sætte A ud foran en parentes så du har A( cos(...) + cos(...) )  Når du bruger additionsformlen på cosinusserne får du faktoren 2. Ganger du det med A får du de 2A

Hvor får du de 2A+A fra ?


Skriv et svar til: Reducering af formel!? HJÆLP!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.