Matematik

eksponentiel funktion

24. april 2013 af CecilieMod (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej jeg sidder lige og bøvler lidt med en opgave i matematik den lyder således:

I januar 2003 afsendtes der hvert døgn 12 mia. spam-mails.
Antallet af spam-mails pr. døgn vokser eksponentielt. Fordoblingstiden er 1,5 år.
Det forventes, at denne vækst fortsætter.

a) Bestem en forskrift for den funktion, der angiver antal spam-mails pr. døgn som funktion af tiden. Tiden angives som antal år efter januar 2003.

Jeg er kommet så langt at jeg har lavet dette: f(x)=12 mia*a^0

Men jeg ved ikke helt om dette er rigtigt og ved ikke hvad a er 


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. april 2013 af lfdahl (Slettet)

f har forskriften: f(t) = 12 * 2t/T2, hvor T2 er fordoblingstiden på 1,5 år, og t = 0 i år 2003.

a = 2 1/T2  = 22/3


Svar #2
24. april 2013 af CecilieMod (Slettet)

Okay mange tak :)


Skriv et svar til: eksponentiel funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.