Fysik

tryk under vand.

28. april 2013 af Harpoeth21 (Slettet) - Niveau: B-niveau

heysa, 

jeg skal lige finde trykket i 1000 meters dybde pr. m2

altså hvor mange tons tryk der er... 

det svar jeg får virker underligt. 

vil meget gerne hvis der var en der kunne hjælpe... 


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

Trykket beregnes som kraft pr areal. Beregn tyngdekraften af en vandsøjle med et enhedsareal og den givne vanddybde som højde. Husk at lægge atmosfærens tryk til resultatet.


Svar #2
28. april 2013 af Harpoeth21 (Slettet)

tak for svaret.. 

det var ikke helt det jeg søgte, jeg har lavet udregningerne, men vil bare gerne have bekræftet at det er rigtigt. 

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Hvad er da dit resultat?


Svar #4
28. april 2013 af Harpoeth21 (Slettet)

F=(ρ*h*g+p_o)*A
F=(1000*1000*9,82+101,325)*1?(m?^2)
F=9.820.101,325 N

m=9.820.101,325/9,82
m=1.000.010 


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Det er da nogle underlige beregninger. Hvordan bliver 1000*1000*9,82+101,325 til 9.820.101,325 ? Sørg for at angive enheder også i mellemregningerne.

Trykket er F/A .

p = ρ·h·g + p0 = (103·103·9,82 + 1,01325·105) N/m2 = ...


Svar #6
28. april 2013 af Harpoeth21 (Slettet)

forstår ikke helt dine udregninger.. 

alle vores målinger er i Pa eller PKa. 

hvordan kan det atmosfæriske tryk blive.

1,01325·10^5

har læst at de skulle være 101,325? 


Brugbart svar (0)

Svar #7
28. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

#6

Det atmosfæriske standardtryk 1 atm er lig med 101,325kPa = 1,01325·105Pa .


Svar #8
28. april 2013 af Harpoeth21 (Slettet)

okay så forstår vi hinanden. 

men hvorfor skriver du 10^3? er det den mest korrekte måde at gøre det på? 


Brugbart svar (0)

Svar #9
28. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

#8

Det er da lettere at overskue, når man benytter 10-potenser.


Svar #10
28. april 2013 af Harpoeth21 (Slettet)

okay, tak for dit svar 


Skriv et svar til: tryk under vand.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.