Kemi

Opgave

28. april 2013 af Sinimini (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Er der nogle, der kan hjælpe mig med følgende opgave?

Anvend opløslighedsproduktet i tabel 4(1,78*10^-10 M^2) til at beregne sølv(I)chlorids opløslighed i vand ved 25 grader C. Opløslighededen angives både i mol pr. liter og i gram pr. 100 mL.

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. april 2013 af LLLLLLLLLLLLLLLL

                            Ksp(AgCl) = 1,78 • 10-10 M2 (25 oC)


                 AgCl (s)     <----->     Ag+ (aq)     +     Cl- (aq)
Start                                          0 M                 0 M
Ligevægt                                   +x                    +x

Ved ligevægt
                            [Ag+] • [Cl-] = Ksp
                            x•x = 1,78•10-10 M2
                            x = √(1,78•10-10 M2)
                            x = 1,33 • 10-5 M

Opløselighed i mol pr. liter:
                            c(AgCl) = 1,33 • 10-5 mol/L

Opløselighed i g pr. 100 mL
                            c(AgCl)•M(AgCl) = (1,3 • 10-5 mol/L) • (143,3 g/mol) = 0,00191 g/L = 1,91 • 10-4 g/100 mL

 

 


Skriv et svar til: Opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.